April 2023 Omtale i Information af Anne Middelboe Christensen.

For mange af forestillingerne handler om håb, Gudskelov. Og også om glæden ved at drømme sig væk til andre verdener - sammen. Teatret Beagle byder for eksempel på familieforestillingen ...The Steam Team, som er en gadeteaterforestilling fyldt med gakket humor.

Her er dampen helt konkret, for forestillingen er en fed parodi på den nye saunakultur for vinterbadere og andre selvpinere med hang til gus og æteriske olier ... Her optræder tre dansere i Monty Python-agtige bevægelser og groteske stunts - rundt om og inde i en rigtig sauna med vindue ud mod publikum og ild i ovnen, mens ungerne griner saligt.

Anmeldelse i Teateravisen sommer 2021.  Rødhætte & Ulven .... & den er go !

Kort CV på Teatret Beagle som pdf.

 

 

 

 


The BodyGuards

Liv Øster Müller Bendtsen, Folmer Gry Kristensen, Søren Møller Pedersen og Bjørn W. Olesen er
tydeligvis vante til at spille teater, hvor det improvisatoriske element er fremtrædende. De er fortrolige
med at gribe øjeblikke og situationer, og med at udnytte de fysiske rammer, de bevæger sig i (...) ’The
BodyGuards' forfrisker byrummet. Skærper ens opmærksomhed på det at bringe nogen og noget i fokus
og gøre det ikke-anonymt i en større helhed, hvor alting ellers sædvanligvis flyder sammen i en slags alt
eller intethed. - Teateravisen 

Facebook kommentar til The BodyGuards: "Først og fremmest helt vanvittigt sjovt teater!!! Og når man så har grinet færdigt, sidder man tilbage med en følelse af en kæmpe varme. For teatret. Men også for sine medmennesker. Tusind tak for dét, I giver!"

Om Malstrøm -tragikomisk gadeteater om stress  Teateravisen

Om "EnCykloPædisterne" se Børneteateravisen
"...Man fornøjes over de ækvilibristiske encyklopædisters insisteren på at knokle for at blive
klogere - med og uden cykel." et er ikke kun størrelsen, der gør stigen til noget særligt.
Som meget andet i forestillingen er det de tre, knaldgode performeres måde at bruge den
på, der er det spændende. Stigen står nemlig ikke bare oprejst. Den roterer også faretruende
som en tværbom, så man får sved i hænderne af skræk for de medvirkendes ve og vel. Det har
dog ingen fare. Tjept og veltimet og med masser af absurd komik arbejder de tre, travle cyklister
sig gennem deres store projekt.

I Campisterne inviterer Teatret Beagle på en uforglemmelig campingtur, hvor det monotome liv blandt fortelte og stangtennis, transformeres til et magisk slaraffenland.

I forestillingen møder vi det meget umage par, Kurt og Karin, hvis forhold ikke just blomstrer i den trivielle og (lidt for) trygge tilværelse som inkarnerede campister. Men pludselig står uforudsigelighederne i kø for at vende op og ned på det alt for velkendte og man foranledes til at tro, at man har fulgt efter en kanin med et lommeur og befinder sig på den anden side af logikkens verden. Campisterne er en eksplosiv energiudladning, hvor ord overflødiggøres af farverige og fantasifulde scenarier, og hvor det ukendte udfordrer, skræmmer – rykker og glæder!     Ditte Bille Winther. Kulturskribent.

 

Se omtale i Terpsichore -dans som scenekunst
...karaktertegningen går rent ind, fra det øjeblik Hr. Habit indtager scenen.Hele tiden er han i gang på scenen og formår igen og igen at overraske med sit kropssprog og måden, hvorpå han bruger scenografi og rekvisitter.

Om "Habit": "The delineation of the character is a hit from the moment Mr. Habit takes the stage. He is constantly active on stage and manages time and again to surprise with his body language and the way he uses the scenography and props …the set design …a very sophisticated and quirky construction"   Terpsichore

Om "Habit": "...her der der idè, spilmæssigt overskud og en forrygende energi på banen. Bag forhæng,  mellem mure af habitter, dinglende i stilladsstænger,  i flyvende fart... og i forsinkede styrt hen imod en kimende telefon, danser, mimer og fortæller Bjørn W. Olesen sig gennem en perlerække af utroligt underholdende små historier ... og med den hæsblæsende leg og de rablende replikker, får han tryllet en flot historie frem om den tabte barndom og det at blive voksen.
Bjørn W. Olesens sprudlende sceniske energi og den skrupskøre og virkningsfulde iscenesættelse, ...skal opleves."
Århus Stifttidende - Kirsten Dahl.

 

Om ”Radio-drengen & bamsen”:

Information 2 maj 2006 "Kan teater være interaktivt?" "Eller når performeren Bjørn W. Olesen, styrter omkring i Radio-drengen & bamsen i rollen som en voksen, der drømmer sig tilbage til dengang han var 10 år og elskede at høre radio... Han knokler rundt som både hip-hopper og masteklatrer, hvis han da ikke læser Anders And og sætter bussemænd i madrassen. Her hujer skoleungerne - identifikation hedder det."

”Overraskelserne er mange… og tonen befriende uhøjtidelig. Vild, løssluppen og skrupskør…fyldt med rytme, fine pauser og humor” Århus Stiftstidende.

"Børn og Unge" "Blandt 150 forskellige forestillinger kan følgende varmt anbefales til næste sæsons teaterbesøg":
"Der er vildt og vanvittig gang i solo forestillingen, som med afsæt i en banal transistorradio og en smuk, udspændt scenografi, får vendt op og ned på dimensioner og begreber."

 

Om "KropsKontoret"

http://www.aoa.dk/byliv/teater-med-tape-faar-topkarakter#what:Byliv

Om ”KropsKontoret " fra Der Nordschleswiger 2008 ifm Den Dansk Tyske børneteaterfestival.

"Det særlige ved dette stykke af den danske teatergruppe Beagle er, at de istedet for mange ord,
bruger comedy, dans, slapstick og stage fight, og dermed illustrerer handlingen meget levende.
Med meget få ord, men med usædvanlig scenografi, med tape, meget vid, opfindsomhed,
leg og tempo - fortæller stykket "KropsKontoret"

 

THE CAMPERS

Fast-paced physical theatre – about the simple pleasure of doing nothing! An absurd merry-go-round through life on a campsite; on being overwhelmed by life and challenged by the surreal.

We performed at Festival 2013 DK

Here is a nice clip from the local news, during the festival.

http://www.tvmidtvest.dk/nettv/?id=24078

And we performed at Bornholms Gadeteaterfestival 26-28 july 2013.
Here is a clip from TV2, Time: 13:04

http://www.tv2bornholm.dk/net-tv.aspx?dag=26.07.2013

Kommentarer til gadeteaterforestillingen "Campisterne"

Vi fik mange dejlige kommentarer på børneteaterfestivalen på Mors. Folk fra Australien, Afrika og Korea kan li` vores humor og fysiske, visuelle scenesprog. Tak for det!
Et fantastisk publikum på Bornholms gadeteaterfestival gav os roser med på vejen og kunne li`absurditeten og det til tider syrealistiske univers.

 

TeatretBeagleLavOplosning

Salg & Info

Logo-Teatret-Beagle-sort-O-sort-tekst (1)

Ring eller skriv for mere info om forestillinger og workshops.

teatretbeagle@gmail.com
m: +45 2029 9677

Teatret Beagle turnerer med professionelt fysisk teater i et komisk og stærkt visuelt scenesprog - for både børn, unge og voksne.

Vi spiller udendørs og indendørs: hos fx; cityforeninger, i byens rum/gågader/havne, teater- og kulturfestivaler, konferencer, storcentre mv.

Teatret Beagle er støttet af Statens Kunstfond via refusionsordningen, Syddjurs Kommune, Aarhus Kommune, Augustinus Fonden, C.A.C Fonden m.fl.

Teatrets navn er en hyldest til; Charles Darwin og skibet HMS Beagle, med hvilket Darwin gæstede Galapagosøerne og udviklede sine tanker om evolution, og til; hunderacen Beagle og hundes utrolige sans for bevægelseskomik…

Teatret Beagle - dans & fysisk teater | Godsbanen | Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C | mobil: +45 2029 9677